16. november 2015

Lønsikring - økonomisk sikkerhed, hvis drømmen brister

Som nystartet iværksætter arbejder du hårdt og målrettet på at få drømmen om virksomheden til at blive en realitet. Men hvad nu hvis drømmen brister? Du kan forsikre dig til mere end dagpenge.

Hvis du må dreje nøglen om, kan du få 17.918 kr. i dagpenge om måneden fra a-kassen. Før skat. Er det nok til dig og dit budget, hvis du bliver nødt til at lukke din virksomhed? Som kunde i Krifa Erhverv har du allerede taget stilling til, at det er godt at have en økonomisk sikkerhed, hvis driften af din nystartede virksomhed ikke går som planlagt, og du bliver ledig.
Som nystartet iværksætter og kunde i a-kassen kan du overveje at forsikre dig yderligere med en Lønsikring, så du undgår al for stor nedgang i din indtægt, hvis du lukker din virksomhed.

Hvor meget kan jeg få fra Lønsikring?
Du kan vælge Lønsikring med en ydelse på mellem 1.000 kr. og 21.000 kr. pr. måned. Og du kan få udbetalt Lønsikring i tre ledighedsperioder i op til 12 måneder. Lønsikring koster mellem 65 kr. og 1.205 kr. pr. måned, og beløbet er fuldt fradragsberettiget, uanset hvilken dækning du vælger.

Hvilken dækning skal jeg vælge?
Som udgangspunkt kan du med a-kasse og Lønsikring forsikre dig, så du ved ledighed får udbetalt op til 80 % af din indtægt. Og det er vigtigt, at du vælger den rigtige dækning – så du får fuldt udbytte af din Lønsikring, hvis du bliver ledig.
Udbetaling af Lønsikring sker på baggrund af a-kassens beregning af din indtægt:
  • Hvis du bliver ledig, inden du har drevet din virksomhed i 3 hele regnskabsår, og du forinden har været lønmodtager i a-kassen, kan vi udbetale dagpenge og Lønsikring beregnet ud fra din tidligere indtægt som lønmodtager.
  • Hvis du er nyindmeldt i a-kassen som iværksætter, eller hvis du bliver ledig, efter at du har drevet din virksomhed i 3 hele regnskabsår, kan vi udbetale dagpenge og Lønsikring beregnet ud fra overskuddet i din virksomhed.
Ved køb af Lønsikring skal du derfor tage stilling til, om din dækning skal passe til din tidligere indtægt som lønmodtager eller til overskuddet i din virksomhed. Kontakt os, hvis du er i tvivl!
Som nystartet iværksætter kan du altså sikre dig en god indtægt ved ledighed - en indtægt, som er baseret på din tidligere indtægt som lønmodtager og ikke på et svigtende overskud i din virksomhed.

Meget mere end økonomisk sikkerhed
Med en Lønsikring får du, ud over økonomisk sikkerhed, adgang til vores online univers, 360jobFIT, hvor du kan tilgå gratis karrieresamtaler med vores Job Coach, gratis e-learning-kurser om IT og inspiration til personlig udvikling og karriere.

Lønsikring er for alle, men …
Lønsikring er for alle kunder i Krifa Erhverv. Du skal dog være opmærksom på, at der er begrænsninger i dækningen fra Lønsikring, når du har drevet din virksomhed i mere end 5 år og/eller du er fyldt 55 år. Her dækker Lønsikring kun ved konkurs.

Hvor kan jeg købe Lønsikring
Du kan læse alt om og købe Lønsikring på Krifa Forsikrings hjemmeside. Her finder du også de fulde forsikringsbetingelser for Lønsikring. Hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at ringe til Krifa Erhverv på 7227 7800 eller Krifa Forsikring A/S på 7227 7227.


Lise Lotte Frederiksen, forsikringskonsulent, Krifa Forsikring A/S


Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.