26. januar 2015

Få tjek på pensionen

Der er meget at holde styr på og tage stilling til, når det gælder din pension. Vi har et samarbejde med Pension for Selvstændige og har bedt deres salgschef Peter Frank om at give gode råd. Det gør han i det følgende.

I dag er førtidspensionen tæt på afskaffet for personer under 40 år, og også for dem over 40 år vil antallet af førtidspensionstilkendelser falde markant. Derfor er det mere end nogensinde før afgørende vigtigt at sikre sig økonomisk med en tilstrækkelig tab-af-erhvervsevne-forsikring.

Få et tjek som nystartet
Er du nystartet selvstændig, er det særdeles vigtigt at få tjekket din pension grundigt. Mange tror fejlagtigt, at de bare fortsætter pensionen i pensionskassen, hvor de har været før, men det kan have katastrofale konsekvenser.
Det kan undgås, hvis du husker at få en god rådgivning på pensionsområdet og får set din gamle pension igennem og ført den bedst muligt videre som selvstændig.

Del opsparingen mellem virksomheden og pensionen
Det er værd at overveje at dele din opsparing mellem virksomheden og pensionen. Kan du eksempelvis være sikker på, at du kan sælge din virksomhed til den tid og kunne leve af det provenu?
Der er også skattemæssige fordele ved at fordele midlerne mellem pension og virksomhed. Vidste du eksempelvis, at pensionen er kreditorbeskyttet? Det er virksomheden ikke.

Spar i skat
Endvidere kan den samlede skattebetaling blive en hel del dyrere ved at lade hele opsparingen stå i virksomheden. Fordeles opsparingen mellem virksomhed og pension kan der spares op mod 15 procentpoint i skat.
Spares de for eksempel tre mio. kr. op gennem et arbejdsliv til den tredje alder, så kan der blive op mod 450.000 kr. mindre at leve for, vel og mærke efter skat.

Pensionen skal planlægges – i god tid
En god pension kræver mange års planlægning, så det er vigtigt at komme i gang tidligt. Pension for Selvstændige samarbejder med en lang række revisorer og advokater landet over og tilrettelægger den mest optimale opsparingsform for dig som selvstændig.
Det er vigtigt at komme i gang i god tid, så vi kan kun opfordre til at få tjekket dine muligheder.

Vil du vide mere og have en snak med Pension for Selvstændige
Du kan læse mere om samarbejdet mellem Krifa Erhverv og Pension for Selvstændige på Krifa Erhvervs hjemmeside. Her kan du også bede om at blive kontaktet af Pension for Selvstændige.Hasse Hagsteen, erhvervschef, Krifa Erhverv

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.