15. april 2014

Pitstop med Jan Magnussen


Jan Magnussen er dansk racerkører med fart på karrieren og familielivet. Men hvordan får han tiden til at gå op, når det meste af karrieren foregår med fuld fart hos Corvette Racing i USA og familielivet med børn er i Roskilde?

- I racerbilen drejer det sig om at finde tid for at vinde. Der er det vigtigt, at du har en fantastisk fornemmelse for, hvad der rent faktisk er hurtigt i forhold til, hvad der virker hurtigt, kommer det kyndigt fra Jan Magnussen.

Styrer tiden
- Når jeg er hjemme, er det tiden sammen med børnene på to og fire år, der betyder noget. Jeg prøver at prioritere dem, min kone og pligter i hjemmet så meget som muligt. Så jeg lærer at vælge fra.

- Samtidig er jeg ikke typen, der står midt i en ting og siger, at det er spild af tid og så går min vej. Jeg har prioriteret inden og fuldfører det, jeg har gang i. Hvis du kommer i nærheden af at få lidt stress, så lærer du lynhurtigt at få bedre styr på din tid. Når jeg har fri, lukker jeg tankerne ned for det, jeg alligevel ikke kan gøre noget ved på det tidspunkt.

Presset og pitstoppene
Jan Magnussen oplever tiden derhjemme som gode pitstop fra det pres, der kan være på ham som racerkører. Også selvom han må erkende, at det ikke altid er helt så afslappende at være far til to små børn. Sønnen Kevin på 21 år har sin egne racerkarriere, der ifølge faren er endnu mere travl end hans egen. Ikke mindst nu, hvor sønnen kører Formel 1.

Tanker op i familien
 - Det er ikke altid afslappende med de to små børn derhjemme. Men det er fantastisk og anderledes. Der er tid til fis, ballade, leg og hygge. Lige præcis det gør, at jeg får tanket op, at jeg har overskud, når jeg er tilbage i bilen.

- Jeg har brug for støtten hjemmefra. Heldigvis kører jeg også mange løb i Danmark, hvor familien kan være samlet. Og det er dejligt, siger Jan, som erkender, at der også er en blød side i ham.

Skal ikke vinde alt
- Jeg føler ikke, at jeg er en hård gut. Men jeg er konkurrencemenneske til det yderste. Men kun, stort set, når det gælder race. Men der ved jeg, at jeg er god og forventer at vinde. Andre ting, jeg ikke er god til eller ikke har øvet, dem behøver jeg ikke at vinde og bliver ikke sur over at tabe.

Læs hele artiklen med Jan Magnussen i Krifa Magasinet


Lars Stig Madsen, kommunikationsmedarbejder, Krifa

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.