13. marts 2014

Alle kan lære at brænde igennem

Både overfor dine kunder og til møde med dine medarbejdere har din evne til at kommunikere og brænde igennem betydning for, om du får succes eller ej. Med få tips kan du forbedre din personlige gennemslagskraft.

Barack Obama, Oprah Winfrey og Asger Aamund. Hvad har de til fælles? De har alle stor personlig gennemslagskraft og er dygtige kommunikatører. Og det er ifølge kommunikationsrådgiver Jesper Klit en af grundene til deres succes.

- Personlig gennemslagskraft, altså evnen til at brænde igennem overfor andre, er meget afgørende for vores succes. De fleste står 5-10 gange i løbet af dagen i en situation, hvor den med mest gennemslagskraft vinder.

Jesper Klit har arbejdet som kommunikationsrådgiver i flere år og er forfatter til bogen ”Personlig gennemslagskraft”. Ud fra den rådgiver han folk i, hvordan man bedst skruer op for sin personlige gennemslagskraft og opnår mere succes i sit arbejdsliv.

Efterspurgt på arbejdsmarkedet
- Personlig gennemslagskraft er i stigende grad en efterspurgt kompetence på arbejdsmarkedet. Hvis du ikke kan fange kundens, medarbejderens eller din partners opmærksomhed, har du et problem. Et stort et. Heldigvis er det noget, som alle kan lære.

Jesper Klit hævder, at ingen er født dygtige kommunikatører, og både Obama og Oprah har derfor lært det hele fra bunden. Og det mener han også, at vi andre kan.

- Det handler om at være bevidst om de teknikker, der styrker din kommunikation. Og så handler det om øvelse. De professionelle kommunikatører nøjes ikke med at spille kamp. De træner med henblik på aktivt at udvikle deres personlige gennemslagskraft.

Jesper Klit har i alt syv punkter, som er særligt afgørende for din gennemslagskraft.
1. Kend dig selv. Dine tanker kan enten hæmme eller fremme din personlige gennemslagskraft.
2. Sig det samme som din krop. Husk, at kropssproget er vigtigt.
3. Sæt dig selv i scene. Stort set alt signalerer, hvem du er, og hvordan du vil opfattes.
4. Fake it til you make it. Din hjerne kan snydes til at tro, at du har styr på det.
5. Vær nærværende. Vær til stede i nuet.
6. Hop ud i det. Du behøver ikke være perfekt, og alle behøver ikke elske dig! Spring ud i talen, præsentationen eller indlægget – også når du ikke har forberedt til dig tænderne.
7. Øv dig. Du må træne for at kunne blive bedre.

Anne Rahbek, kommunikationsmedarbejder, Krifa

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.