24. januar 2014

De gode resultater skabes i weekenden

Både weekender og ferier kan fungere som timeouts fra dit arbejdsliv. Og bruger du dem rigtigt, kan det give bedre resultater i din virksomhed.

Efter en lang arbejdsuge er det endelig weekend. Det betyder tid til timeout. En timeout, der er vigtig for os, når vi både fysisk og mentalt skal indstille os på en ny uge.
- Ferier og weekender er vigtige timeouts for os. Både rent personligt, fordi vi opnår mental balance, men også arbejdsmæssigt. De gode resultater i arbejdslivet er nemlig afhængige af de timeouts, vi får i fridagene.

Det fortæller erhvervspsykolog Sara Lundhus, der til dagligt beskæftiger sig med ledelse, sundhed og arbejdsmiljø hos rådgivningsvirksomheden Alectia.

Hun forklarer, at weekender og ferier giver hjernen ro og hvile, og det danner et fundament for energi, kreativitet og gode resultater.   

Giver eller tager det energi?
Ifølge Sara Lundhus skal man dog være opmærksom på, hvordan man bruger sine fridage.
- Det er vigtigt at skelne mellem, hvad der giver energi, og hvad der tager energi. En travl arbejdsuge tager energi, og derfor skal vi i weekender og ferier lave noget, der giver os energi. Det kan være løbeture, hygge med børnene eller cafébesøg.
Hun pointerer også, at det er vigtigt, at man ikke tager arbejdet med på weekend eller ferie. Det er nemlig også noget, der tager energi og gør det svært at være nærværende. I stedet bør man lade arbejdsmobilen ligge og undgå at tjekke mailboksen for arbejdsopgaver. Det er ifølge Sara Lundhus meget vigtigt, selvom det kan være svært.

- Man skal i det hele taget være meget bevidst om, hvad man udfylder sin weekend eller ferie med. For det mentale frirum, vi har der, er meget vigtigt for vores arbejdsindsats.

Hasse Hagsteen, erhvervschef, Krifa Erhverv

 Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.