18. april 2012

Ophør med drift af selvstændig virksomhed i selskabsform

Overvejer du at ophøre med drift af selvstændig virksomhed, som du har drevet i selskabsform, er det vigtigt, at du søger om vejledning i a-kassen, før du begynder afviklingen. Det har stor betydning for din ret til dagpenge, at selskabet bliver afviklet på en bestemt måde.

Udgangspunktet for din ret til dagpenge er, at du er fuldstændig ophørt. Der er flere måder, et selskab kan afvikles på, men nogle af måderne tager væsentligt længere tid end andre. Vælger du den forkerte måde, kan det betyde, at du udelukkes fra dagpenge i den tid, det tager at få afviklet selskabet.

Vi har en generel vejledning om ophør af virksomhed på vores hjemmeside: Vejledning om ophør.
Men vi vil meget gerne give dig en individuel vejledning, direkte ud fra din situation.

Overvejer du at ophøre med din virksomhed, opfordrer vi dig til at kontakte os i god tid.

Niels Henrik Kjær Lassen, a-kassekonsulent, Krifa Erhverv.

2 kommentarer:

23. maj 2012 kl. 08.54 Anonym

Extra-Sikring er en god forretning....for KRIFA !!!
Jeg har nu gået ledig i 2 måneder, og KRIFA vil ikke godkende mig til dagpenge pga at min samlever er selvstændig. Det betyder dermed at jeg heller ikke kan få min Extra-Sikring udbetalt. Krifa kan ikke fortælle mig hvorfor de mener jeg stadig er i job....de har taget deres afgørelse, og dermed BASTA .... nu sidder jeg så her som "arbejdsløs" selvstændig, uden een krone i indtægt.
Krifa har dog den glædelige nyhed til mig....Din samlever kan lukke sin butik, og i kan så begge 2 få dagpenge, samt udbetalt Extra-Sikring ..... !!!! .... Krifa vil dermed "presse" os begge ud i arbejdsløsheden.
Har du tænkt på at tegne Extra-Sikring, så vil jeg råde dig til at læse de 26 siders regler igennem .... Krifa har ansat jurister som sidder i rundkreds for at kringle reglerne.
God sommer :-)

23. maj 2012 kl. 12.13 Anonym

fortsættelse...Krifa fortæller endda at det ikke er nok at overdrage virksomheden til min samlever.
Jeg har fortalt dem at mine opgaver i virksomheden er ophørt, samt at vi vil ændre virksomheden fra I/S til enmands ejet virksomhed.....men KRIFA står igen på bagbenene, da De mener at de har retten på deres side.
Hvis ikke det er KRIFA's skyld, så må det jo være staten .... men dem kan man heller ikke få i tale .... alle breve ignoreres !!
Jeg sidder stadig her på min røv uden at røre en finger.... KRIFA siger nemlig at jeg ikke må arbejde i virksomheden imens min sag ankes .... behandlingstiden er 3 måneder ..... og hvad skal jeg leve af imens .... LORTELAND !!!!

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.