16. april 2012

Find din indre drivkraft

Hvis vi vil ændre noget i vores liv, kræver det off-tid, hvor vi fokuserer på det positive. Det er noget af det, Chris MacDonald peger på, når det handler om motivation

Chris MacDonald forsøger at få danskerne til at elske broccoli og spinat. Men det kræver motivation. Motivation er noget, man kan arbejde med, og noget, man kan bruge i andre sammenhænge end bare til at smide et par overflødige kilo.
- Motivation og inspiration hænger sammen. Inspirationen kommer som regel udefra. Det er vigtigt, at man har nogle mennesker omkring sig, som kan motivere en. Hjælpe en til at finde den drivkraft, der ligger i os alle, siger han.

At gøre en forskel
- Hvad vil jeg have ud af livet og af mit arbejde? Indtægt er selvfølgelig vigtig. Men når man har den basale indkomst i kassen, er det ikke det, der driver ret mange. Det handler mere om at mærke, at man gør en forskel, mener Chris MacDonald.
- En gang imellem skal man spørge sig selv: ”Hvis det her var min sidste dag i livet, har jeg så gjort noget særligt i dag?” Hvis svaret er absolut nej flere dage i træk, er det et tegn på, at der nok burde ske en ændring i livet.

Styr på tankerne
- Vi har behov for at styre vores tanker. I hjernen har vi to afdelinger: Afdeling 1 er min POT-afdeling: Afdelingen for Positivitet, Optimisme og Taknemlighed. Afdeling 2 er min evne til at forudse, hvad der kan gå galt, siger den amerikanske sundhedsapostel.
- Begge afdelinger er fine, men det går ikke, hvis jeg kun har kanal 2 online.

Tid til stilhed
- Det er en god ide at have noget tid hver dag, hvor man fokuserer på det optimistiske og taknemlige. Nogle kalder det at meditere, andre kalder det at bede. For mig er det vigtigt med et pusterum. My prayertime er en tid til at sige tak for livet.
- Mange mener ikke, de kan finde 20 minutter om dagen til refleksion. Men alligevel kan den gennemsnitlige dansker eller amerikaner finde 3 til 5 timer om dagen til at se fjernsyn!

Fakta om Chris MacDonald
Født 1973 i Minnesota, USA. Boet i Danmark siden 1999.
Uddannet cand.scient. i human fysiologi ved Københavns Universitet.
Har medvirket i en række tv-programmer om sundhed og har udgivet bogen ”Du er ikke alene”.

Anette Broberg, kommunikationsmedarbejder, Kristelig Fagbevægelse

3 kommentarer:

27. april 2012 kl. 08.22 Gitte Hovedskov Hansen

Godt lille indslag. Ville være endnu bedre, hvis det var meget længere og mere konkret. Og så er det jo så nemt for Chris MacDonald at sige, at man skal have nogle mennesker omkring sig, der motiverer en. Hvad nu hvis man ikke har det? Det er jo ikke noget, man bare lige går ud og køber i Netto sammen med sin broccoli og spinat.

27. april 2012 kl. 09.30 Helle Haue Mølnitz

Ovenstående lyder som et uddrag fra Chris' foredrag i Herning. I øvrigt et rigtig godt foredrag. Kan godt forstå, at Gitte gerne vil høre mere. Og jo, man kan godt købe sig til et menneske, der kan motivere en - en coach, var Chris' forslag. Der findes jo også slankegrupper og selvhjælpsgrupper og meget mere. Det gælder bare om at finde det, der passer til en.

27. april 2012 kl. 09.36 Bo Pihl Klausen

Chris M.har jo fuldstændigt ret!!

Han har skrevet bøger, hvor han er mere konkret og præcis, hvis man har brug for det - Gitte !!

Vi alle sammen er et produkt af vores opvækst ( social arv)så det vil sige at, hvis vi er opvokset med:

- kærlighed-
- værdsættelse-
- omsorg-
- spise sundt-
- konfliktløsning-
- dyrke sport-
- passe sine pligter-
- socialt implimenteret i familien-
- forståelse af at man skal yde, før man kan nyde-
- OSV....

- Så vil man i sit voksenliv, have disse ting i rygsækken, som gør at man meget nemmere kan gøre de gode ting for sig selv, men næsten det vigtigste er at, vi vil stå som et godt eksempel for vores børn og omgivelser!!
- Hvis vi som voksne, ikke har disse ting med i rygsækken, så kræver det noget karakterstyrke, at få ændret sine vaner.- Og det er heller ikke til at købe i Netto.....møg forretning !!
-Det ville ellers være dejligt nemt!!

- Hvis man ikke syntes at, man lige har overskuddet til at komme igang selv, så er der rigtigt mange mennesker som har det på samme måde- der er sikker også nogle du kender. Snak med dem og lav en plan sammen med nogle faste tidspunkter og lav en bødekasse, hvis man ikke møder op koster det 100 kr. og brug pengene til fælles tur til eks. Lalandia eller en anden aktiv fornøjelse!!

Vi kan kun ændre vores vaner, med at pille de dårlige fra og putte de gode ind istedet
- Men som chris fortæller, skal ændringerne FØRST ske i vores hjerne og få den indstillet det han kalder POT kanalen!!
Det kunne være der skulle være nogle "POT" - foreninger!?!?

En rigtig god & positiv dag til alle!!

De bedste tanker fra - Bo Klausen, - Fyn's Land!!

Ps: Der er KUN en der kan ændre dit liv/vaner - det er DIG...Lad dig inspirere og KOM IGANG - små skridt adgangen, kan være rigtigt godt !!

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.