8. november 2011

Regnskabet er vigtigt

Som selvstændig erhvervsdrivende kender du alt til at have fokus på driften og indtjeningen i din virksomhed. Det er klart - det er jo det, du skal leve af.
Vi vil gerne som a-kasse påpege, at det også er vigtigt at have fokus på det administrative arbejde, og i særdeleshed på dit regnskab.

Dit regnskab er din dokumentation
Enhver udbetaling af ydelser fra a-kassen er betinget af, at du kan dokumentere din beskæftigelse og din indtjening. Som selvstændig erhvervsdrivende sker dette igennem dit regnskab.

Ingen dokumentation - ingen ydelse! Så kort kan det faktisk siges.

Vi har tidligere her på bloggen skrevet om både beregning af sats "Hvor meget kan man få udbetalt" og opgørelse af beskæftigelseskravet "Hvad omsætter du for". Men hvis ikke du kan fremlægge dit regnskab, har du ingen dokumentation for hverken din beskæftigelse eller din indtjening.

I enkelte situationer kan dit tidligere lønarbejde bruges som dokumentation for din ret til ydelser fra a-kassen, men det kommer an på dit medlemskab i a-kassen, og i hvor lang tid du har drevet den selvstændige virksomhed.

Modsat træffer vi også flere afgørelser om manglende ret til ydelser fra a-kassen, fordi regnskabet ikke er lavet.

Brug a-kassen som rådgiver
I 2010 gennemførte vi en undersøgelse blandt vores kunder. Undersøgelsen viste, at langt de fleste selvstændige jævnligt søger rådgivning om driften af deres virksomhed.

27,5 % søger rådgivning hos revisor, kun 2,7 % søger rådgivning hos a-kassen.

Vi oplever desværre ofte, at den rådgivning, du som selvstændig får fra din revisor, ikke tager højde for reglerne i a-kassen.
Vores opfordring til dig er derfor, at du også søger råd i a-kassen - meget gerne som et supplement til rådgivningen hos din revisor.

Niels Henrik Kjær Lassen, a-kassekonsulent, Krifa Erhverv

4 kommentarer:

24. november 2011 kl. 17.40 Lars Hornsleth

Re. Regnskabet er vigtigt
Det skal herved nævnes, at undertegnede har selvstændig virksomhed med Regnskab og bogføring, hvis Krifa "falder over" nogle medlemmer, som skulle have brug for assistance.
kontakt: lh@oshorn.dk

24. november 2011 kl. 22.31 lone vinge

Jamen hvis dette må bruges som annonceplads, så vil jeg da gerne reklamere for min egen virksomhed som hjælper alle selvstændige med alt omkring regnskab og økonomi. Se mere om min brede erfaring og hvad jeg kan tilbyde på www.talstaerk.com.

Venlig hilsen
Lone Vinge

25. november 2011 kl. 08.10 Niels Henrik Kjær Lassen, a-kassekonsulent, KrifaErhverv

Lars og Lone - tak for jeres indput :-) Dejligt at I er så hurtig ude, og at I har øje for en salgs mulighed.
Det er nu ikke tanken at bloggen skal bruges på reklame, men derimod gerne en diskution / debat.
Men når vi nu er inde på enmet med reklame - så er hermed en opfordring til at bruge Erhvervshandlen.dk. Her kan KrifaErhverv kunder gratis annoncere med deres virksomhed og produkter. Opfordringen er således også til alle andre læsere af dette, at hvs du står og mangler en bogholder - så kan du søge efter en, ligeledes på Erhvervshandlen.dk

27. november 2011 kl. 12.54 Helle Grodal

Grodal's Regnskab & Erhvervsrådgivning

Det glæder mig at Krifa nævner at ikke alle revisorer behandler den selvstændiges rettigheder og hvordan de kan være sikret understøttelse kurser ect. Jeg er i min egenskab som rådgiver desværre tit ude for, at en selvstændig ikke forstår betydningen af et regnskab til såvel skat og heller ikke deres rettigheder i fradrag ect. det er også en jungle i skatteregler.
Hilsen Helle Grodal (Tlf. 40303603)

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.