17. oktober 2011

Tag et socialt ansvar - det er gratis

Vinsa (Virksomhedsnetværk for Socialt Ansvar) er en organisation under Beskæftigelsesministeriet. Alle aktiviteter i Vinsa er gratis. Vinsa er for alle virksomheder - store som små - som ønsker at tage et socialt ansvar.
Netværksorganisationen Vinsa har ét formål: Nemlig at oplyse om og motivere til social ansvarlighed i danske virksomheder. Vinsa er gratis at gøre brug af og arbejder landsdækkene via de syv regioner. Netværkskoordinator for Vinsa Midt, Katrine Thorup Kølkjær, forklarer:

Socialt ansvar fra bunden
- I Vinsa arbejder vi med socialt ansvar helt fra bunden, forstået på den måde, at man ikke skal vide en masse om social ansvarlighed for at være medlem hos os. Det er netop vores opgave at forsyne danske virksomheder med viden om socialt ansvar. Det gør vi bl.a. ved at give virksomhederne landet over muligheden for at dele deres erfaringer og viden på området med hinanden. Og så er det fuldstændig gratis.

Opdatering via fyraftensmøder
For at give danske virksomheder - offentlige og private - muligheder for at tilegne sig en større viden om social ansvarlighed arrangerer Vinsa eksempelvis fyraftensmøder og foredrag med forskellige oplægsholdere. Her har medlemmerne mulighed for at holde sig opdateret på en bred vifte af områder, eksempelvis angående lovgivningsemner, som kan være en stor fordel for især mindre virksomheder, der ikke altid har ressourcerne til selv at opsøge den slags viden.

Alle kan gøre en forskel
- Hvert år indsamler vi input fra vores mere end 2000 medlemmer, som så ligger til grund for det følgende års overordnede arbejdstema. Det gør vi for at være sikre på, at vores arbejde altid er relevant i forhold til de problemstillinger, vores medlemmer møder i deres arbejde med social ansvarlighed. I 2011 er temaet "socialt ansvar med bundlinje", hvor vi viser vores medlemmer, at social ansvarlighed sagtens kan være en gevinst for den bundlinje, der er så afgørende for enhver virksomhed - især i tider med lavkonjunktur, fortæller Katrine Thorup Kølkjær.

Socialt ansvar kan vise sig på bundlinjen
Netop arbejdstemaet i 2011 er en gennemgående og afgørende pointe for Vinsa: Nemlig at socialt ansvar ikke behøver at koste noget - tværtimod:

- Det er vigtigt for os at understrege, at alle virksomheder kan og bør være med til at gøre en forskel. For det er nemlig præcis lige så socialt ansvarligt at ansætte en person i fleksjob nogle timer om ugen, som det er at bruge millioner på medarbejderfryns og sundhedsordninger. Det tæller alt sammen, når det handler om at sikre en solid fremtid for det danske arbejdsmarked, slutter Katrine Thorup Kølkjær.

Bliv medlem af Vinsa
Hvis du har lyst til at blive medlem af Vinsa eller blot vide mere om organisationen, så besøg Vinsas hjemmeside.

Hasse Hagsteen, erhvervschef, Krifa Erhverv

3 kommentarer:

31. oktober 2011 kl. 11.43 Palle Sørensen

Hvordan skal helt små virksomheder få overskud til at vise socialt ansvar

1. november 2011 kl. 11.01 Katrine Thorup Kølkjær

Kære Palle.

Det er faktisk ofte de helt små virksomheder, som agerer socialt ansvarligt. Det gør de ved at tage personer ind som lærlinge, ansætte naboens dreng, som har svært ved at få det til at fungere i skolen eller ved at have fokus på at skabe et godt arbejdsmiljø, hvor de ansatte er glade for at gå på arbejde.
Der hvor socialt ansvar ofte kan ses direkte på bundlinjen er i virksomheder, der nedsætter deres sygefravær. Det er dyrt at have langtidssyge medarbejdere, så der hvor virksomhederne arbejde med at forebygge nedslidning eller stress kan det ofte ses på bundlinjen.
Du kan her læse hvordan både små og store virksomheder gør det http://vinsa.dk/den+gode+historie/den+gode+historie

Mvh Katrine

1. december 2011 kl. 14.01 Anonym

Kære Palle.
Det er jo også muligt at donere i forhold til organisationer som f.eks. Familier Med Kræftramte Børn.
mvh
Poul-Erik

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.