25. november 2010

Tag på kursus med tilskud

Hvis du har "huller" i arbejdskalenderen her i den kolde vintertid, kan du muligvis tage på kursus og få op til 752 kr. pr. kursusdag.
Vinter, snevejr og kulde kan for mange selvstændige betyde nedgang i arbejdsopgaver. Hvis dette er tilfældet for dig, hvorfor så ikke bruge "hullerne" i kalenderen til at blive klogere?


Når du er selvstændig, har du mulighed for at tage på kursus og søge om VEU-godtgørelse. VEU-godtgørelse er et økonomisk tilskud til voksne, som deltager i erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse. Der er ingen grænser for, hvor mange kurser du må deltage i - og vi udbetaler op til 752 kr. pr. kursusdag.

Betingelser for at få VEU-godtgørelse
  • Du må højst have en gymnasial uddannelse eller en erhvervsuddannelse. Hvis du er højere uddannet, skal uddannelsen være forældet. Det vil sige, at du ikke må have brugt den eller elementer af den i dit arbejde inden for de seneste 5 år
  • Kurset skal være berettiget til VEU-godtgørelse
  • Du skal sende os din ansøgning om VEU-godtgørelse senest 4 uger efter sidste kursusdag.
  • Du får VEU-godtgørelse for de timer, hvor du har tab af indtægt og arbejdsmulighed i din virksomhed, når du tager på kursus.
Det vil sige, at hvis du sædvanligvis arbejder 37 timer om ugen i din virksomhed og deltager i fuldtidsundervisning, udbetaler vi 752 kr. pr. kursusdag.

Hvis du sædvanligvis arbejder mindre end 37 timer om ugen, eller hvis du udfører noget af dit arbejde på kursusdagene, modregnes disse timer i VEU-godtgørelsen.

Sådan gør du
Først skal du finde det kursus, du ønsker at deltage i. Kurserne afholdes typisk på handelsskoler, tekniske skoler, AMU-centre og landbrugsskoler. På denne hjemmeside finder du en oversigt over kurser.

Du skal selv tilmelde dig på skolen og betale kursusgebyret. Skolen udleverer en VEU-ansøgning til dig, som du skal udfylde og sende til Krifa Erhverv. Når skolen har bekræftet, at du har deltaget på kurset, udbetaler vi VEU-godtgørelse til din virksomhed.

På de fleste kurser kan du desuden søge befordringsgodtgørelse.

Læs mere om VEU-godtgørelse og befordringsgodtgørelse på vores hjemmeside. Du er også velkommen til at ringe til os på 7227 7800.

Skriv kommentar

Skriv ikke som anonym! Vælg "Navn/webside". Webside er valgfri.